Corona virus 2

Blog - Wat doet een deurwaarder tijdens corona?

Wat doet een deurwaarder tijdens corona? Tijdens corona liggen veel bedrijven plat. Veel mensen werken thuis. Het RIVM geeft aan dat je 1,5 meter afstand moet houden en als je niet persé op pad hoeft, moet je thuis blijven (#stayhome). Hoe gaat een deurwaarder daar mee om?

Een deurwaarder is het sluitstuk van het rechtsbestel

Kees van Houwelingen, maart 2020

Heb jij eenmaal je gelijk gekregen bij de rechter? Dan moet de deurwaarder vaak nog jouw gelijk ook gaan halen middels een aanmaning, afgeven van het vonnis (betekening) of het leggen van beslag. Als dat geen doorgang meer mag vinden, is het rechtsbestel niet meer compleet. Je kunt het vergelijken met het ontbreken van politie op straat.

Daarom mag een deurwaarder ook gewoon op straat stukken afgeven. Hij hoeft alleen niet meer aan te bellen als dat niet noodzakelijk is. Hij laat het document (bijv. een dagvaarding of een vonnis) in een envelop achter aan het adres.

Corona en vorderingen

Tijdens corona incasseren wij nog steeds vorderingen. Juist nu lopen debiteurenposten op. Niets doen is niet de beste oplossing. Juist nu contact zoeken en proberen tot een regeling of andere oplossing te komen is beter. Kun je geen contact krijgen met je debiteur? Schroom dan niet om de vordering uit handen te geven bij ons kantoor. Wij proberen met de meeste zorg om te gaan met jouw debiteur. Is er een financieel probleem wegens corona en meldt de debiteur zich? Dan stellen wij ons coulant op. Wij kijken naar wat er wel kan: wellicht een lagere regeling voor de komende paar maanden of betalingsuitstel voor een bepaalde periode.

Rechtbanken gaan weer open

Bij geen contact zetten wij wel door. De rechtbanken gaan weer open en houden digitale zittingen zodat wij dagvaardingen blijven uitbrengen. Wanneer ook na dagvaarding geen reactie komt, wordt het vonnis afgegeven. Als zelfs dan geen contact wordt opgenomen, wordt wel tot beslaglegging overgegaan. Mochten debiteuren zich daarna nog melden, stellen wij ons dan ook coulant op. Eventueel schorten we een beslag op.

Wil je zelf een vordering uit handen geven of heb je daar vragen over? Neem contact met ons op:

info@houwelingen-partners.nl of 010-4604466

Kees van Houwelingen

Gerechtsdeurwaarder

Meer info? Neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Contact
x