Actueel week 38: Vordering uit handen geven aan een deurwaarder: duur en ingewikkeld?

Vordering uit handen geven aan een deurwaarder: duur en ingewikkeld?

Elk bedrijf heeft wel te kampen met minder goed betalende debiteuren. De een accepteert dat zolang de betalingen uiteindelijk maar binnenkomen en een ander heeft een heel actief debiteurenbeheer.

Toch komt vanuit beide kanten de vraag: waarom een vordering uit handen geven aan een deurwaarder? Zoveel negatieve energie. Kost nog veel geld ook. Uiteindelijk zit ik die deurwaarder achter z’n broek om actie te ondernemen en het geld te incasseren.

Van Houwelingen & Partners hanteert de methode: gewoon-goede-incasso. Dat wil zeggen dat je moet krijgen wat je wilt, namelijk gewoon een incasso. Omdat je 1 contactpersoon krijgt toegewezen blijven de lijnen kort en kun je direct over geheel je portefeuille communiceren. Wij streven naar een vlotte opvolging. Dit betekent dat wanneer wij een brief sturen dat jouw debiteur binnen 14 dagen moet betalen, wij niet na 2 maanden het dossier erbij pakken om te zien of dat is gebeurd. Wij zorgen dat er na 14 dagen ook gelijk opvolging komt. Via een Online Dossier kun je ook direct zien wat de status is van de dossiers die je uit handen hebt gegeven.

Wat krijg je dan voor zo’n gewoon-goede-incasso? Jouw contactpersoon doet er alles aan om in contact te komen met de debiteur. Wellicht kan er een regeling worden getroffen, of een afspraak worden gemaakt dat alles wordt voldaan. Of er zijn problemen waardoor er even helemaal niet kan worden betaald. Zaak is dan om helder te hebben wanneer betaling wel weer mogelijk is. Contact hebben en houden met de debiteur is van fundamenteel belang. Daar doen wij alles voor. Van het sturen van brieven, mails, whatsapp berichten tot het zoeken op Google en social media. Ook wanneer er uiteindelijk geen resultaat bereikt kan worden melden wij dat eerlijk, zonder direct veel kosten te maken.

Wat kost dan zo’n gewoon-goede-incasso? Voor een eenvoudig traject betaal je € 40,00 per dossier. Mocht jouw debiteur ook onze kosten gaan betalen, dan ben je helemaal niets kwijt. Wil je een uitgebreid traject waarbij ook een deurwaardersbezoek plaatsvindt? Dan ben je € 100,00 kwijt.

Wil je een vordering uit handen geven? Of heb je nog vragen? Neem gerust contact op, dan kijken wij wat wij voor jou kunnen betekenen.

Van Houwelingen & Partners
Telefoon: 010 – 460 44 66
Mail: info@houwelingen-partners.nl

Kees van Houwelingen
Gerechtsdeurwaarder

19-09-2018