Blog: Hoe geef ik een zaak uit handen?

Is je factuur niet betaald? En hebben jouw herinneringen en aanmaningen ook niet voor betaling gezorgd? Dan wordt het wellicht tijd dat je jouw vordering laat incasseren door een deurwaarder. Hoe geef je een zaak uit handen?

Herinneren en aanmanen

Wanneer je een zaak uit handen wilt geven aan een deurwaarder is het allereerst goed dat je zelf een herinnering en een aanmaning hebt gestuurd naar jouw klant. Daarmee geef je jouw klant een redelijke termijn om te betalen. Zorg dat je ook een verplichte incassobrief hebt gestuurd. Een voorbeeld hiervan kun je vinden op onze website.

Toesturen stukken

Heb je al een herinnering, aanmaning en een incassobrief gestuurd zonder reactie of betaling, dan kun je de vordering uit handen geven aan de deurwaarder. Geef duidelijk aan dat je de vordering wilt laten incasseren. Geef je de deurwaarder de opdracht tot incasso, dan moet je bepaalde stukken meesturen:

  • Facturen: de facturen die nog niet zijn voldaan.
  • Getekende offerte of overeenkomst: Heeft jouw klant een offerte ontvangen en daarop akkoord gegeven? Graag ontvangen wij hier de bevestiging van. Een akkoord kan ook via de mail zijn gegeven.
  • Algemene voorwaarden: Hanteer jij algemene voorwaarden? Stuur ze mee naar de deurwaarder. Wellicht staat er een boetebepaling in of wordt een bepaalde rechter bevoegd verklaard. In het incassoproces houden wij hier rekening mee.
  • Correspondentie: Heeft jouw klant een klacht ingediend? Of heeft hij juist de vordering erkend in een mail of een Whatsapp-gesprek? Stuur de relevante communicatie met jouw klant over deze vordering mee naar de deurwaarder. Dat geeft hem een voorsprong wanneer jouw klant reageert. Hij kan dan direct daarop verweer voeren.

Met een e-mail naar info@houwelingen-partners.nl kun je de vordering al uit handen geven. Je kunt dan alle bijlagen gelijk meesturen. Wij sturen je een bevestiging van de opdracht en schrijven jouw klant direct aan.

Meer info over ons incassotraject? Kijk eens op onze website voor meer informatie.

Kees van Houwelingen

Gerechtsdeurwaarder

T : 06 – 12746887

@: kees@houwelingen-partners.nl

x